Historien til Bitcoin

Historien til Bitcoin - Historien til Bitcoin

Som mange vet, så er Bitcoin en kryptovaluta eller en digital betalingsenhet. Før trodde mange at den hadde noe med bander å gjøre, men i dag vet de fleste hvordan kryptovaluta kan endre verden.

Starten

Historien til Bitcoin 1 - Historien til Bitcoin

Det hele startet tidlig på 2000-tallet, med algoritmer og smarte løsninger. Det hele bestod av å kombinere tallene 0 og 1, kode til det ytterste for å skape en kjede av noder. En node er et punkt i en distribusjonskjede, der en ting, i dette tilfelle, et regnestykke, kan velge mellom to eller flere mulige veier til neste node. Selv om alt er åpent, så er det likevel helt umulig å hacke blokkjeden.

Oppfinneren

Historien til Bitcoin 2 - Historien til Bitcoin

Det var Satoshi Nakamoto som startet Bitcoineventyret. Den gang var det meningen at folk skulle kunne utvinne Bitcoin ved å la datamaskiner gjøre det. I prinsippet kan datamaskiner regne ut kompliserte algoritmer som lå som en slags lås for å realisere Bitcoin. Det krevde datakraft og energi.

Enklere i dag

Historien til Bitcoin 3 - Historien til Bitcoin

Senere ble det mulig å kjøpe Bitcoin rett fra Visa-kortet. Man kan i dag også bruke Paypal, Skrill eller andre betalingsplattformer for å komme i gang med Bitcoin. Synes du det er vanskelig, les om bitcoin her, og få den beste forklaringen på hvordan du kan handle med Bitcoin.

Dessuten må man kan tenke på at de virtuelle valutaene som det finnes hundrevis av i dag, ikke er regulert av noen statlig bank. Men det betyr ikke at man kan skjule penger ved å handle kryptovaluta. For transaksjonene blir liggende der. Det betyr at man kan finne virtuelle valutaer som handles på børs og som i dag har lav verdi. Tenk om du kjøpte noen og de fikk samme utvikling som Bitcoin?

Det er ikke sikkert du har råd til å la være å investere. Gjør det trygt med våre tips og triks.