Er Ether (ETH) bedre enn Bitcoin?

Er Ether ETH bedre enn Bitcoin 1 - Er Ether (ETH) bedre enn Bitcoin?

Da Etherum ble lansert i 2014, var det som et alternativ til blokkjeden og dens rigide forhold til utvinning og transaksjonskostnader.

Etherum er den nest mest verdifulle kryptovaluten etter Bitcoin, som har steget til utrolige 300.000 kroner, noe mange mener bare er starten. Men hvorfor er likevel Ethereum muligens enda bedre?

Ethereum smarte kontrakter proof of stake

Ny mate a tjene pa med Ether 1 - Er Ether (ETH) bedre enn Bitcoin?

For der Blockchain og bitcoin krever enorm datakraft, fungerer Ethereum på en annen måte. Ethereum fornyer seg hvert hvert 12. sekund og har ingen begrensning. Det vil si at man kan utvinne uendelige mengde Ether, i motsetning til Bitcoin som har et tak på 21 millioner. Allerede nå er snart alle Bitcoin utvunnet.

Det betyr at Ether sannsynligvis ikke vil synke i verdi, men holde seg stabil over tid. Det er fordi transaksjonskostnadene ikke nødvendigvis vil skyte i været. Men også strømprisene skyter i været, og det er ikke fordi den koster så mye å produsere, men at systemet ikke er skapt for å løse så mange og store regnestykker. Som vi vet, bruker Bitcoin proof of work som bekreftelse på utvinningene, mens Ether bruker proof of stake.

Proof of stake krever ikke at man bruker strøm, noe som kan være noe å tenke på når vannmagasinene er på et historisk bunnpunkt. Ether kan løse et stort problem som mange er bekymret for. Men når det er sagt, vi bygger stadig vekk ut ny infrastruktur og kan produsere enda mer energi, så hva er egentlig problemet?

Ny måte å tjene på med Ether

Ny mate a tjene pa med Ether 2 - Er Ether (ETH) bedre enn Bitcoin?

Ethereum er også en av de som tillater NFT sine unike og udelelige bilder. De kan representere samlinger, digital kunst, virtuell eiendom og våpen og liv i gamingverden. Et slikt prosjekt er Etheria, og NFT har virkelig satt Ether på kartet igjen. Dersom man investerer i Ether i dag, så har man store muligheter til å tjene penger fordi den foreløpig bare er verdt 1/10-del av verdien til Bitcoin. Blir de likestilte, så kan en investering gi en formue.